Foredrag om motivation, udfordringer omkring transformation m.m.

Hvorfor foredrag?

Måske et dumt spørgsmål, men jeg har ofte oplevet at medarbejdere er gået forvirret væk fra et foredrag, og det er synd. Foredrag skal inspirere, give energi og give indsigt – og sådan er det heldigvis også i de fleste tilfælde. Jeg tilbyder tre standard foredrag af et sted mellem 1 – 2 timers varighed. Jeg modtager gerne forespørgsler på om andre emner kunne være kandidater. 

Standardprisen er 25.000 kr. ex. moms.

Motivation til at vinde

Kender I det, man står op om morgenen og verden kan bare komme an? Man har et mål og en mission, og ingen skal stå i vejen. Man er vinder-motiveret. Er man i en virksomhed, så har de måske arrangeret foredrag om det at vinde. Der kommer en kendt person, måske en fra sportsverdenen med masser af medaljer, der kan fortælle om rejsen til guldmedaljen. Nu er vi klar tænker ledelsen. Klar til en stor omstilling. Eller hvad? Måske er nogle klar, men ikke alle.

Kommer man fx fra elitesportsverdenen eller er man jægersoldat, så er man allerede udvalgt og man er selv motiveret til at være motiveret til at vinde. Men er man ikke det, så kan der være lang vej til at udvikle en vindermentalitet. Og hvad vil det egentlig sige at vinde i erhvervslivet? Er det masser af salg, effektive processer, nye produkter, osv.

Jeg mener, at vindermentalitet i erhvervslivet har mange former, og jeg mener også, at  man sagtens kan være en vinder uden at ville vinde synligt. Foredrager er baseret på Socialpsykologi, Arbejde & Organisationpsykologi og Organisationsteori fra Købehavns Universitet, eksempler fra erhvervslivet og eksempler fra sportsverdenen.



Personlighed

Har I fået en personlighedstest i forbindelse med jeres ansættelse? Så nu er I bedømt som introværte, ekstroværte, sælgende, kreative, rutineorienterede, osv., osv. Test i en ansættelsesproces kan være et muligt grovsorteringsværktøj, men det siger ikke noget om jeres personlighed, som vi opfatter det i normal tale. Jeg har set mennesker, der har været dybt traumatiserede af deres resultat i en ansættelses-personlighedstest. 

Personlighed er meget mere end det en simpel test kan afsløre. Personlighed kan ændre sig både over alderen og afhængig af situationen. Personligheden kan ændres, både af dig selv og dine omgivelser. Personlighedstest siger også noget om testeren. Dette foredrag giver jer et perspektiv på jer selv, og inspiration til at blive endnu klogere. Foredraget er bl.a. baseret på Personlighedspsykologi fra Københavns Universitet, eksempler fra erhvervslivet og eksempler fra sportsverdenen.

Hvorfor kan transformation være en udfordring?

Kender I det, ledelsen kommer med en ny vision for en ny måde at drive forretningen på, og man er måske ikke helt så begejstret som de er? Måske tænker man, at de er ledelsen, så de må lede og fordele arbejdet – også omkring ændringer i arbejdsmåden. Det synes jeg, er en helt fair betragtning. Der er dog det udestående, at ledelsen kan kun ændre virksomheden, hvis medarbejerne er med på ændringer i visionen. Så hvis man skal kigge på sig selv og den – måske ubevidste – modvilje man har, hvad skal man så kigge på? Er det fx ændring i en velkendt arbejdsrutine, er det risiko for fælles fiasko, er man utilfreds med ikke at have været involveret, eller bare nervøsitet for det ukendte?

Jeg synes, at man skal prøve at opliste alle de forskellige årsager der kan være til sin modvilje og lave en form for selvevaluering. Måske falder noget fra, og så står man med få årsager. Tal så med kollegaer som man har tillid til, måske føler de det samme eller man får et nyt perspektiv. Man ser sig selv udefra, eller man bliver enige om at tage en snak med ledelsen. Foredraget er bl.a. baseret på Social-, Personligheds-, og Arbejde & Organisation psykologi, og Organisationsteori fra Københavns Universitet, eksempler fra erhvervslivet og eksempler fra sportsverdenen.


Kontakt mig vedrørende foredrag